zondag, 18 februari, 2018

ma 07/11/2016
La Tribune, het voetbalprogramma van de RTBF, kreeg Silvio Proto over de vloer. Proto sprak er zich onder meer uit over zijn plotse afscheid bij Anderlecht (“Er was meer aan de hand”) en zijn opvolger Davy Roef (“Hij moet zich blijven tonen, dan kunnen ze hem niet uit de ploeg zetten”).

Na iets meer dan tien jaar kwam er afgelopen zomer ietwat verrassend een einde aan het tijdperk van Silvio Proto bij Anderlecht. “Ik respecteer de visie van Anderlecht. Zij wilden plaatsmaken voor een jonge doelman.”

Ik zit nu bij Oostende. Ik heb een voorzitter die vertrouwen in mij heeft en supporters die mij vooruitstuwen. Het hoofdstuk-Anderlecht is afgesloten.

Als Proto vorig seizoen kampioen was geworden met Anderlecht had hij wel een contractverlenging, onthult de doelman. Maar hij weet ook dat ze in het Astridpark al langer aan hem twijfelden.

“Er stonden al vraagtekens achter mijn naam in mijn voorlaatste seizoen bij de club. Maar de voorzitter heeft de anderen kunnen overtuigen dat het op dat moment weinig steek zou houden om me naar de uitgang te duwen.”

Uiteindelijk werd Proto opgevolgd door jeugdproduct Davy Roef, die dit seizoen sterke momenten met blunders afwisselt. “Je moet eerlijk zijn. Roef heeft zijn plaats bij Anderlecht in de schoot geworpen gekregen. Hij heeft er niet voor hoeven te vechten.”

“Ik kan hem alleen maar de raad geven dat hij zich moet blijven tonen. Dan kan niemand hem uit de ploeg zetten. Maar ik moest niet alleen vanwege Roef vertrekken. Er was veel meer aan de hand”, besluit Proto mysterieus.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!