Oostende neemt nu ook Gent te grazen aan de kust

Oostende heeft AA Gent zijn eerste nederlaag van het seizoen toegediend. Cyriac maakte het enige doelpunt en zo boekt Oostende 12 op 12 in het eigen stadion. Gent verliest een eerste keer dit seizoen en dat had het vooral aan zichzelf te danken volgens trainer Hein Vanhaezebrouck. “We leken Sven Kums echt te missen deze keer.”

Cyriac breekt de ban voor Oostende

Na een studieronde van dik vijf minuten nam Gent het initiatief. De bezoekers waren een eerste keer echt gevaarlijk na een kwartier spelen via Milicevic. Zijn schot miste een krul en ging naast de kooi van Proto.

Daarna was het opnieuw wachten op gevaar. Musona en Cyriac zetten iets na het halfuur een knappe één-twee op. Rinne stak nog net een stokje voor de openingsgoal en ranselde de 1-0 uit zijn doel.

Ook na de rust – meer viel er echt niet te beleven in de eerste helft – zag de Versluys Arena weinig om zich aan op te warmen. Tot Jonckheere met een sublieme pass Cyriac alleen voor doel zette. Die twijfelde niet en knalde zijn eerste van het seizoen kurkdroog voorbij een kansloze Rinne.

Het antwoord van AA Gent liet niet lang op zich wachten. Ndongala kon helemaal vrijstaand koppen op doel, maar mikte naast. Ook Gershon kreeg een goede kopbalkans na een ingestudeerde vrije trap, maar ook zijn vizier stond niet goed afgesteld.

Het slotkwartier was ondertussen aangebroken en meer dan wat verloren lange ballen trappen, deed Gent niet meer. Oostende hield stand en pakt zo 12 op 12 in eigen huis. Het wipt ook over Gent, dat een eerste keer verliest dit seizoen, in de stand en staat nu derde.

 

Geef een reactie