AS Roma boekt klinkende overwinning op Palermo

23 oktober 2016
AS Roma rekende zondagavond gemakkelijk af met Palermo. In eigen huis won de ploeg van Luciano Spalletti met 4-1. Kevin Strootman, die afgelopen week nog ontbrak vanwege een rugblessure, mocht na zeventig minuten invallen.

Na een half uur spelen viel het eerste doelpunt voor Roma. Edin Dzeko gaf de voorzet op Mohamed Salah die vervolgens binnen kon schieten. Pas na rust viel de tweede treffer voor de thuisploeg. Palermo-doelman Josip Posavec tastte volledig mis bij een vrije trap van Leandro Paredes.

De derde treffer van Roma kwam op naam van Dzeko, die daarmee alweer zijn achtste doelpunt in de Serie A maakte. Palermo kwam nog terug naar 3-1, maar Stephan El Shaarawy had snel zijn antwoord klaar op die tegentreffer. Acht minuten voor tijd bekroonde hij een counter van Roma met een doelpunt.

Door de overwinning loopt AS Roma in op Juventus, dat vrijdag met 1-0 verloor van AC Milan. De club bezet momenteel de tweede plaats in de Serie A met twee punten achterstand op Juventus.