‘Bale nu best betaalde speler ter wereld’

zo 30/10/2016
Real Madrid maakte zondag bekend dat Gareth Bale zijn contract heeft verlengd tot medio 2022. Die overeenkomst zorgt er volgens The Guardian voor dat de Welshman de best betaalde speler ter wereld is geworden.

Volgens het Britse dagblad gaat de vleugelaanvaller bij De Koninklijke in de komende zes jaar 166 miljoen euro aan salarissen en bonussen verdienen. Bale zou nu een bruto salaris hebben van 666.000 euro per week, wat netto neerkomt op een wekelijks loon van zo’n 388.000 euro.

Meer dan Ronaldo

Ploeggenoot Cristiano Ronaldo moet het naar verluidt doen met een weeksalaris van 320.000 euro. Manchester United-aanvaller Wayne Rooney zou vóór Bale de best betaalde speler ter wereld zijn geweest. Hij incasseert 333.000 euro per week.

Overigens zou Ronaldo zijn teamgenoot in de nabije toekomst weer in salaris voorbij kunnen gaan. Naar verwachting wil Real Madrid namelijk ook snel om tafel met de sterspeler en Pepe, om hen langer aan de club te binden.