PSG wendt een crisis af met moeizame zege op Lille OSC

vr 28/10/2016
PSG heeft een zuinige, maar verdiende zege geboekt op het veld van Rijsel. Het voetbal van PSG kon niet overtuigen, maar Cavani trok zijn ploeg over de streep. Thomas Meunier speelde de hele wedstrijd.

Rijsel begon bedrijvig, maar moest het commando na een kwartier aan de Parijzenaars laten. PSG speelde te traag en te weinig geïnspireerd om veel kansen af te dwingen. Di Maria scoorde wel na ruim twintig minuten, maar hij nam daarbij de bal mee met de arm. Na enig overleg keurde de scheidsrechter de goal af.

tfyu7ioMeunier toonde zich als vervanger van Aurier, die werd gespaard met een enkelblessure, twee keer met een goede voorzet. Maar de ex-Club Brugge-speler kon op zijn flank ook geen beslissende doorbraak forceren. De beste kans van de eerste helft was voor Cavani, maar de Uruguayaan schoot vrijstaand onbegrijpelijk hoog over.

De tweede helft serveerde meer van hetzelfde. PSG was dominant, maar Rijsel hield vrij makkelijk stand. Cavani leek niet in zijn dagje. Hij schoot net als voor de pauze een grote kans over, maar uiteindelijk maakte hij toch het verschil.

Hij nam een voorzet van Di Maria mee met de borst en knalde van dichtbij verschroeiend binnen. Rijsel besefte dat het geen andere keuze had dan naar voor te trekken. Toen de bal na een warrige fase voor de voet van Sankhare viel, moest die altijd scoren. Dat gebeurde niet en de bezoekers speelde de match uit. PSG behoudt door de zege aansluiting met Monaco en Nice bovenaan het klassement.

×